Un UPS este o mașină care oferă energie de rezervă de urgență pentru orice este conectat la el în cazul unei căderi de curent, inclusiv echipamente de computer, aparate de bucătărie și chiar echipamente medicale foarte importante. Deși un UPS funcționează într-o manieră similară cu un generator, iar ambele sisteme sunt proiectate pentru a furniza energie de rezervă, la modelele UPS nu există nicio decalaj în sursa de alimentare și este conceput pentru a oferi o sursă de rezervă, astfel încât să puteți opri în siguranță. dispozitivele dvs. electrice evitând deteriorarea.
Un generator poate avea o scurtă întrerupere a alimentării înainte de a începe și, ulterior, să ofere ore de putere, în timp ce un UPS este în principal pentru a vă proteja echipamentul împotriva întreruperilor de curent și a supratensiunii, salvându-vă de eventuale daune. Deoarece sistemele UPS funcționează pe baterii, orele lor de utilizare sunt limitate, dar sunt o necesitate, mai ales în zonele predispuse la întreruperi de curent.
Sursele de alimentare neîntreruptibile au devenit imperative (de fapt, cei mai mulți dintre noi nu ies din casă fără un acumulator portabil), mai ales în industriile în care o întrerupere a curentului poate avea consecințe grave și poate chiar pune viața în pericol, cum ar fi într-un spital. Tipurile de sisteme UPS pe care le-am selectat mai jos sunt pentru uz general la domiciliu și la birou și sunt opțiuni excelente pentru a vă salva munca și pentru a vă păstra instalațiile electrice în siguranță.
Un factor important de luat în considerare atunci când alegeți sistemul UPS potrivit pentru dvs. este numărul de dispozitive pe care doriți să le conectați la acesta. Acest lucru va determina câte prize și porturi USB ar trebui să căutați și, de asemenea, puterea, astfel încât să știți dacă este sau nu compatibil cu acele electronice sensibile. De asemenea, este bine de știut că toate aceste sisteme UPS funcționează cel mai bine la jumătate de sarcină și pot deveni puțin mai zgomotoase atunci când sunt exploatate maxim.
Cât va dura un UPS?
O sursă de alimentare neîntreruptibilă care are o putere de 1500 VA ar trebui să ruleze computerul timp de puțin mai puțin de o oră. Dar dacă încercați să rulați computerul și monitorul de pe acesta, atunci probabil că vă uitați la mai mult de zece minute de funcționare. Un 650VA, la sarcină de vârf, vă va aduce poate ceva în intervalul de șapte minute, deși este evident cu o putere de vârf mult mai mică.
Ce tip de UPS ar trebui să cumpăr?
Există două tipuri de sursă de alimentare neîntreruptibilă la care trebuie să fiți atenți atunci când faceți cumpărături pentru computerul dvs. de jocuri: undă sinusoidală și undă sinusoidală simulată.
Backup-urile UPS-uri sinusoidale oferă o oscilație lină și consecventă a alimentării de curent alternativ direct la PSU. Acestea sunt adesea singurul tip de UPS pe care îl veți găsi recomandat pentru PC-urile de gaming datorită eficienței și furnizării de energie curată.
Care este diferența dintre UPS cu undă sinusoidală și undă sinusoidală simulată?
Un semnal sinusoid pur se va potrivi cu puterea de rețea de curent alternativ pe care PSU-ul dvs. este așteptat de la rețea. În esență, computerul nu ar trebui să cunoască diferența dintre puterea bateriei UPS-ului și puterea care vine de la perete.
UPS-ul cu undă sinusoidală simulată oferă o formă de undă în trepte, aproximativă, utilizând modularea lățimii impulsului (PWM). Acesta este același concept folosit pentru a controla RPM ventilatorului carcasei PC-ului. Acestea sunt adesea mult mai puțin costisitoare decât UPS-urile cu undă sinusoidală pură și pot fi utile pentru periferice, dispozitive mici și monitoare. Cu toate acestea, deoarece forma de undă nu este întotdeauna exactă, este posibil ca acestea să nu funcționeze așa cum este prevăzut cu sursele de alimentare care necesită o intrare stabilă și consecventă.
Când UPS-ul dvs. detectează o supratensiune sau o întrerupere, acesta va comuta la alimentarea bateriei. Modul în care oferă acea putere a bateriei PC-ului sau accesoriilor dvs. este atunci când unda sinusoidală versus unda sinusoidală simulată contează cel mai mult. Asta pentru că unele PSU vor recunoaște de fapt o frecvență sinusoidală simulată și se vor opri brusc pentru a se proteja de ciudățenia neașteptată a puterii. Astfel, UPS-ul dvs. nu va salva PC-ul de la o pierdere de energie.